2in1. Adică despre ieri şi azi într-un singur post.

„Ieri”

Sincer, mai nimic nu am înţeles din 4 aprilie. Oaspeţi, invitaţi, participanţi, iarăşi oaspeţi. Ecusoane, presa, pranzul împreună cu participanţii. Îi hrănesc foarte bine, apropo! Ieri am controlat personal şi vă pot spune că noi studentele de la critică nici acasă  nu mîncăm aşa de bine şi de mult, cum oaspeţii noştri la festival.  Să fie sănătoşi, să mai vină şi pe la anul. După masă a urmat şi multaşteptată deschiderea ClassFest-ului! Peste tot numai fete frumoase: la uşă,  în sală- de teatroloage acum vorbesc. Sală mică, lume multă… cine în picioare, cine pe scaun, dar toţi veseli şi fericiţi, sper. De pe scenă au vorbit oameni serioşi, care în acea seară s-au simţit şi ei un pic mai liberi şi mai descătuşaţi, cred că, vorba ceea, arta le vindecă pe toate. Cît despre dnul Chirtoacă, acesta nu doar a ieşit  pe scenă, dar a şi evoluat pe cinste! Un prolog reuşit pentru spectacolul ce urma să fie.  Ne-am deschis cu Calandria, deja prezentat în postările precedente.  Cei care nu au nimerit ieri la spectacol sunt bineveniţi în Academia de Arte, se va mai juca şi acolo numaidecît. 

P.S. Despre recepţia de’aseară nu cred că e cazul să scriu, pot spune doar că a fost;) 

„Azi”

Ziua de 5 aprilie o voi ţine minte datorită unui spectacol extraordinar prezentat de echipa din Tîrgu-Mureş! Ce bine că într-un blog studenţesc poţi scrie despre ceea ce vrei şi ceea ce ţi-a plăcut mai mult. Două ore care au trecut prea repede, după părerea mea. De aia şi-mi place teatru, noţiunea de timp aici total diferă de cea cu care ne-am obişnuit în realitate. La un spectacol prost el se scurge ca o substanţa lipicioasă şi grea, iar cînd e vorba de unul bun, regreţi că nu există butonul „replay” în teatru. Gaiţele ne-au bucurat prin text, personaje, actori carizmatici şi expresivi. Nu e vorba de un spectacol genial ori original, ci de unul simplu, cu un subiect cotidian de provincie, însă realizat cu atîta „dăruire şi vervă”, încît a căştigat simpatiile întregei săli!

Din discursul prezentatoarei despre ce e spectacolul ţin minte doar o replică: Spectacolul e despre noi  (pauză, după care cu un ton de profesoară), adică oamenii. 

Hohote prin sală, cineva de lîngă mine a numit-o tare hazlie. De acord, aşa sunt cei de la artă.

to be continued..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s