Shakespeare INSANE

Clujul ne-a fost oaspete și în ediția precedentă cu spectacolul Bacantele de Euripide, în regia lui  Andrei Măjeri, student anul II, specializarea regie de teatru. Anul acesta Universitatea BABEŞ-BOLYAI vine cu spectacolul Shakespeare Insane de William Shakespeare, o colaborare între  Andrei Măjeri și Vlad Popescu. Dacă vă interesează activitatea tinerilor regizori, puteți să le accesați profilele de facebook. Cu siguranță veți găsi poze din spectacole.

                                                                                                 

                                Facultatea de Teatru şi Televiziune UBB Cluj-Napoca

Înfiinţată în 1991, ca departament de teatru în cadrul Facultăţii de Litere, instituţia noastră s-a dezvoltat şi şi-a creat un bun renume pe plaja educaţională artistică din România. Absolvenţii săi au devenit nume de răsunet în arta teatrală a ultimului deceniu. Oferind, la început, specializări în Arta actorului, Regie de teatru şi Teatrologie, în linia română şi maghiară, şi beneficiind constant de o echipă de cadre didactice prestigioase, atît la disciplinele dedicate culturii teatrale, cît şi la cele dedicate scenei, Departamentul de Teatru si-a îmbogăţit oferta, începînd din anul 2004, cu o nouă specializare – Fotografie, Cinematografie, Media – şi a devenit facultate de sine stătătoare în 2005.

Facultatea de Teatru şi Televiziune face parte din Universitatea „Babes-Bolyai”, instituţie academică multiculturală, cu o bogată tradiţie şi care se bucură de o largă apreciere internaţională.

Shakespeare INSANE  

William Shakespeare

Spectacolul este bazat pe două sonete de Shakespeare (29 şi 121). Într-o sală de repetiţie, “A fi sau a nu fi” devine un catalizator al celor mai ascunse gânduri ale actorului. Tensiunea interioară a acestui artist, “muşcătorul de inimi”, se transformă într-un freak show nemaivăzut. Spectatorul este martorul tăcut al unor evenimente şocante.

Tot ce e plămădit de mintea umană are o natură carnavalescă, imaginară, abstractă.  Visul şi realitatea se confundă şi creează spectacolul; atunci iluzia devine realitate şi absolut totul este posibil. Astfel, conştiinţa umană e dramaturg, actor, regizor, spectator.

Despotismul îşi găseşte cuvântul în acest spectacol, reflectând ca o oglindă societatea în care trăim. Un număr de varietăţi. Ciudăţenii. Oameni. O familie.

Regie:Andrei Măjeri/Vlad Popescu

Distribuția: Alexandru Aron-The Transvestite

Răzvan Bănuţ-Actorul

Eduard Bîndiu-Hamlet

Miruna Dalia Hulpe-The Little Girl

Florina Paldău-Black Lady

Valentin Oncu– The Fat Guy

Andrei Sabău– The Jester

Andrea Papp-Bufonul Roşu

Gogu Preda-Bufonul Alb

Scenografie: Andrei Măjeri/ Vlad Popescu

Ilustrație Muzicală: Andrei Măjeri/ Vlad Popescu

Coregrafie: Andrei Măjeri/ Vlad Popescu

Expresie corporală: Andrei Măjeri/ Vlad Popescu

Spectacolul se va juca marți, 3 aprilie,  la Teatrul Dramatic Rus de Stat A.P.Cehov, orele 15:30

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s