Sashka

Nebănuite sunt căile Domnului, nebănuite sunt şi colaborările de anul acesta din cadrul ClassFest-ului. Ei, uite că, în acestă ediţie vom avea parte de un spectacol Şciukinist în carne şi oase şi nu doar de niște frînturi de memorii din experiența titanilor luceferiști, care-și amintesc cu un entuziasm aproape paroxistic de acele timpuri, de profesori, colegi, spectacole.

Teatralitatea vahtangoviană va reveni pe scena moldovenească pentru  a trezi și în inimile tinerilor studenți dragostea de ludic.

 Universitatea deTeatru Boris Shchukin, Moscova, Rusia

Din data de 23 octombrie 1914, Şcoala de Teatru Boris Shchukin îşi sărbătoreşte anual aniversarea. În această zi, în aceasta instituţie maestrul E.Vakhtangov a desfăşurat prima sa lecţie de actorie.

În primăvara anului 1917, după succesul unui spectacol realizat de studenţi, Şcoala Mansurovskaia este oficial numită Şcoala de Teatru din Moscova condusă de E. Vakhtangov. În 1920 a fost renumită Studioul 3 de  Arte Teatrale din Moscova; şi în 1926 în cinstea renumitului actor rus, cel mai iubit student al lui Vakhtangov, şcoala primeşte numele de Boris Shchukin, pentru ca mai tirziu, în 1945 să i se acorde  statutul de instituţie superioară de învăţămînt- Universitatea de Teatru Boris Shchukin în baza principiilor teatrului Vakhtangovian. În 2002 Universitatii de Teatru Boris Shchukin i se acordă statutul de Academie.

Academia Vakhtangov nu este o simplă şcoală de teatru. Ea este o păstrătoare şi promotoare a culturii teatrale, a tradiţiilor si a celor mai bune realizări. Absolvenţii acestei academii instruiesc la rândul lor alte generaţii de actori în numeroase şcoli teatrale din Rusia. Profesorii şi instructorii realizează conferinţe, ateliere de creaţie, masterclass-uri   atât în numeroase centre teatrale din cât şi în afara ei.

 

Sashka

 de Vyacheslav Kondratyev

 

In ultimele decenii, această lucrare dedicată tuturor celora care au luptat linga Rzhev, nu si-a pierdut din valoare, dar a ramas în patrimoniul operelor clasice.

Acest spectacol independent realizat de un grup de studenti al cursului 3 din Institutia Teatrala Boris Shchiukin au impresionat profesorii prin atirnarea lor serioasa fata de lucru la spectacol: dramatizarea, instalarea decorului si repetitiile au fost coordonate si realizate de ei insisi.

Faptul ca tinerii de 20 de ani sunt atit de receptivi la evenimentele tragice care s-au intimplat acum 70 ani, ne da speranta nu numai pentru teatru, dar si pentru viitorul Rusiei….

.

Regia:  Lucarare independentă a studenţilor din  anul III.

Muzica: Peter Galkin, Kirill Goubin

 

Sunet:Yuriy Karaoulkin

Distributie:

Sashka – Sergey Belyaev

Rotniy – Maksim Demchenko

Nemec – Dmitriy Bouteyev

Tolik – Anton Bouglak

Kombat – Matvey Zhiznevskiy

Leytenant – Konstantin Ivanov

Zina – Mariya Ilyina

Zhora – Evgeniy Tikhomirov

Volodka – Evgeniy Tokarev

Pasha – Natalia Kalashnik

Tonya – Marina Volkova

Lyuba – Anastasiya Cibizova

Spectacolul se va juca miercuri, 4 aprilie la Teatrul Naţional Satiricus I.L.Caragiale, ora 15:30

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s