Comedia unui om bogat şi Lazarus

Izbrane članke prepoznate po drobni bronasti zvezdici –nu este limba poloneză sau cehă, este  limba sloveană și pute-ți să vă obișnuiți cu ea de pe-acum,  pentru că o s-o auziți o săptămînă întregă în festival. Deci, este vorba de Slovacia, membră nu doar a UE, NATO,  ONU, OCDE, OMC, dar, de anul acesta, membră Classfest. Sigur, noi sperăm că  festivalul se va întinde ca ciuma lui Boccacio pe tot  bătrînul continent european și nu va mai fi o enigmă pentru nimeni. Nu cred că mulți dintre noi știu prea multe de stilistica școlii de teatru din Slovacia, de-aceia întîlnirea cu ei va fi cu atît mai plăcută și plină de mister.

Academia de Arte Dramatice

Bratislava, Slovacia

Academia de Arte Dramatice din Bratislava a fost fondata in 1949 in Bratislava, Slovacia.Este cea mai veche institutie educationala a carei specializare consta in instruirea teotetica si practica a studentilor in vederea crearii si producerii artei. In cadrul Academiei se inscriu trei facultati:Facultatea de Muzica si Dans, Facultatea de Teatru si Facultatea de Film si Televiziune. In prezent, in cadrul Facultatii de Teatru sunt acreditate urmatoarele programe de studii: actorie, regie si dramaturgie, management teatral, teatru de papusi, regie teatru de papusi si dramaturgie, scenografie teatru de papusi, si tehnologie, teorie si critica artei dramatice. Rezulatul activitatilor educationale ale Facultatii de Teatru consta in realizarea a 12-16 diverse productii teatrale, ale caror premiere s-au jucat pe scenele Teatrului Lab si Studio Uno.

Komédia o boháčovi a Lazarovi (Comedia unui om bogat şi Lazarus) de Pavel Kyrmezer

 

Actiunea in spectacolul Komédia o boháčovi a lazarovi (Comedia unui om bogat si Lazarus), în regia lui Zuzana Kollárová, se desfasoară într-o cîrciumă din sat avîndu-i ca protagoniști pe oaspeți, chelneri si barmeni. Atmosfera de cîrciumă este creată prin costumele țaranești și cintece populare. Scopul spectacolului este de a scoate în vileag aspectele negative ale lumii contemporane materialiste. In piesă se confruntă doua moduri diferite de trai: viața pe pămînt si consecințele vieței de apoi.

Jocul se desfasoară pe trei nivele simultan, în rai, pe pamînt si în iad. Baza scenografiei constă in constructia masivă a unei scări din lemn. Jocul actoricesc alternează cu jocul marionetelor. Intreaga atmosfera este sustinută si completată de acordurile violoncelului, acordeonului si tobelor mici.

 

Regie: Zuzana Kollárová

Distributie :

Miroslav Mihálek

 Andrej Sisák,

Vladimír Kucharovič

 Lukáš Tandara

Simon Fico

Kristína Mackovčáková

Mariana Bódiová

Tatiana Mravcová

Miriam Ryšavá

 

Scenografie: Ivana Macková, Jana Korčeková

Musica: Ján Kružliak

Spectacolul se va juca în deschiderea oficială a festivalului pe data de 2 aprilie, la Teatrul Dramatic Rus de Stat A.P.Cehov, ora 18:30

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s