Janusz Stolarski

Una dintre noutățile festivalului, pe lîngă faptul că s-a adăugat secțiunea film, este și secțiunea Ateliere de Creație sau Master Class. Anul acesta, pentru prima dată în existența acestui eveniment, vor participa doi mari oameni de artă care vor susține ateliere de creație în perioada festivalului. Este vorba despre actorul și regizorul polonez Janusz Stolarski și de regizorul român David Esrig, despre care voi vorbi în alt articol.

Janusz Stolarski – actor, regizor

Polonia

 

Absolvent al Şcolii de Artă Dramatică „Ludwik Solski”, Cracovia.

A colaborat cu teatre de prestigiu precum Teatrul Studio din Warşovia, Teatrul de Stat din Kielce, Teatrul Osmego Dnia (Zilei a Opta), Teatrul Polonez de Stat din Poznań,  Teatrul „STU”, Teatrul Vechi din Cracovia, Teatrul 2 x U şi Teatrul Polonez de Dans din Poznań (actor şi regizor).

Janusz Stolarski este fondatorul Asociaţiei Teatrale ANTRAKT (1994). Din această perioadă, lucrează (în calitate de actor şi regizor) la propriile monodrame.  Este  co-fondator al unor asociații artistice. Organizează numeroase ateliere de creație, director de cooperare şi de participare la performance-ul de Teatru Dans polonez – „Przypadli Pana von K.”;Director de consultare şi de participare la performance Polski Dance Theatre din „La Lotta Continua IXXI”. Crează ateliere și spectacole în aer liber, colaborează cu mari oameni de tearu. Regizează și crează monospectacole.

„Ecce Hommo. Cum devii ceea ce eşti” de Friedrich Nietzsche;

„Răzbunarea Pantofiorilor Roşii” de Philip-Dimitri Galas;

„KOD-inspiraţii” de Janusz Stolarski;

„Orpheu şi Euridice” de Czesław Miłosz.

Janusz Stolarski este regizorul spectacolelor în aer liber „Gravedigger of Kings”, „Niezapominanie”, „FREMD – Străinul”, „Voci”;

În Festival Janusz Stolarski va susține un Atelier de actorie: În căutarea creativităţii actorului, marți, 3 aprilie,  9:30 la Academia de Muzică,Teatru şi Arte Plastice și miercuri, 4 aprilie, la aceiași oră și în același loc.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s