Meniul de Joi: arme și sex

Am început dimineața prin a citi impresiile despre festival, care despre nemți, care despre ruși, care despre georgieni. Meniul e variat, a avut grijă festivalul să nu ne facă indigestie cu spectacole uniforme.

În meniul de joi au fost doar bucate românești. La prînz au fost arme, iar la cină sex.

Cu Al III război mondial  a fost un pic mai complicat. De la început s-a dat startul cu țipete și violență încît infernul din scenă sa perindat ușor în sală și publicului îi era greu să reziste. Poate pentru că totul era previzibil de la început și s-a pierdut interesul pentru deznodămînt.

Seara, Tîrgu-Mureșenii ne-au surprins, șocat și bine dispus cu spectacolul Sex de Justine del Corte.  Au fost păreri și păreri. Publicul s-a divizat în 2 tabere.: una căreia nu i-a plăcut și la considerat vulgar și murdar, alta care a rămas satisfăcută 100%. Le dau dreptate și unora și altora. Fiecare cu doza lui de pudicitate.

Sex este un spectacol de sală studio. Vă dați seama că sala Gintei Latine nici pe departe nu aduce a Studio. O parte de spectatori au stat în sală, pe rîndurile din spate, iar cei din VIP au stat pe acaunele care au fost plasate pe scenă. Actorii își făceau griji ca din cauza distanței, publicul din sală nu va înțelege, nu va veda și își va pierde interesul. Dar a fost exact viceversa. Sala murea de rîs, iar publicul VIP stătea acrit. El nu-și permite să rîdă pe seama unor pervertități sexuale.

Spectacolul întradevăr surprinde nu atît prin ce s-a abordat, cît prin cum s-a abordat. Sunt cîteva istorii din viața sexuală a unor tineri, redate, nu chiar subtil, cum spuneau unii, poate un pic prea ofensator pentru doamnele din sală, dar organic  și îndrăzneț încît nu puteai să fii rece la tot ce se întîmplă.

S-a lucrat în scena udă, dezbrăcați, pe jos, uzi pînă la piele, cu camerele de luat vederi, cu proiecții în direct, o nebunie de specatcol, care, dacă renunți un pic la codul bunelor maniere și la lecțiilie lui Lenin, poți să pimești  o plăcere enormă.

Regie, actorie, ansamblu, cooperare…totul ne-a făcut să primim plăcere de la Sex

Fotografii de Nicoleta Faina

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s