AMTAP-ul în festival

Dacă primăvara festivalul a fost în AMTAP, vara, Amtap-ul e în festival. Începînd cu spectacolele  anului III și anul VI ATC, pînă la producțiile teatrale unde sunt implicați și masteranzii,  s-au aventurat în peregrinări festivaliere europene. Deci, între  23 și 26 mai, spectacolul  Sexul femeiei –ca un cîmp de luptă în Bosnia de Matei Vișniec, în regia Gheorginei Todorov, a participat la Festivalul International Studentesc de Teatru,  Film si Fotografie Hyperion Stud Fest 2012 din București. Protagonistele, Mariana Bratu și Tatiana Nabieva, sunt absolvente ATC, promoția 2012, coordonator Emil Gaju. În competitie sau aflat spectacolele studentilor din anii terminali, precum si ai masteranzilor de la Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC), Universitatea Spiru Haret, Universitatea Hyperion si Academia de Teatru si Muzica  din Chisinau, Republica Moldova. Mă bucur să vă anunț că premiul pentru Cel mai bun rol femenin central a fost adjudecat de Mariana Bratu pentru rolul lui Kate din spectacolul menționat mai sus.

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Tineret Grigore Vasiliu Birlic Ediţia a II-a care s-a desfășurat între  28 mai-3 iunie 2012, în  Fălticeni, jud. Suceava, a  găzduit spectacolul Puștoaica de la Etajul 3 de Mircea M, Ionesco,  în regia coordonatorului de curs Emil Gaju. Un monospectacol care ia adus Ecaterinei  Bozianu diploma pentru Cel mai bun rol dramatic, iar d-ul Emil Gaju a fost distins cu Diplomă de Excelență. În urma acestui festival producătorii acestui spectacol au primit cîteva oferte de a-l juca în mai multe orașe din România.

Spectacolul Lecția de Eugen Ionesco, în regia coordonatorului cursului de actorie an III, Nelly Cozaru, sunt încă în Festivalul International al Scolilor de Teatru Istropolitana Project editia a 19-a, Bratislava, Slovacia. Acesta  nu este numai un festival de teatru, dar si un proiect educațional ce oferă spațiu în care tinerii studenți din lumea teatrului sa se intilnească. Scopul festivalului nu este neaparat de a aduce in fata spectatorilor cele mai bune creatii teatrale, dar, mai degrabă, se pune accent pe interacțiunea dintre studenți, școli, țări și metode, tehnici de predare și instruire actoricească. La ediția acestă participă peste 15 școli de teatru din Europa și Asia.
Sloganul acestei ediții este – Inimile noastre bat pentru teatru.

În perioada 23-30 mai la București e în plină desfășurare prima ediție a Festivalului Școlilor de Teatru Actul I Scena 1. Acest eveniment urmărește să creeze legături puternice între toate Universitățile/ facultățile care compun învățămîntul teatral din România. Este un eveniment dedicat noilor generații și tinerilor care le compun. La Acest festival Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice din Chișinău v-a fi reprezentată de spectacolul Nu stirga la mineunde  scenariul  și regia este semnată de Ianoș Petrașcu. Spectacolul este o coproducție dintre actrița cusului absolvent de actorie, Vera Țurcanu, coordonator Emil Gaju, și actorul masterand anul I Nicolae Țurcanu.

Miercuri, 27 mai, aceștia vor juca în Sala Atelier de la UNATC  și  noi le ținem pumnii.

baftă băieți!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s