просто Мариа’ннa

733974_498628290174676_1718321043_n Ieri am lansat un dramaturg. Adică, dramaturgul s-a lansat de mult, dar ieri i-am văzut și prima carte, „Geamul” de Mariana Starciuc. Cu oblojcă ciotcaia și autografe multe și super dragutze.

Ieri s-a deschis încă un geam în lumea dramaturgiei autohtone. Unei dramaturgii intelegente, tinere, curajoase și sentimentale.

Bravo, dna Starciuc

pentru prezența dvoastră caldă și binedespusă la catedra Teatrologie și cum se mai numește ea acum. Pentru că întotdeauna sunteți acolo fie cu studenții, fie cu profesorii, fie tet-a-tet cu geamul nostru trist.

 

Bravo, Mariana

pentru tupeul de a scrie piese, scenarii bune și ne’bune! Pentru curajul de a da la masterat, de a veni la atelierele CDC-ului, de a vă realiza visele conform unui plan pe care numai dvoastră îl știți. Chiar dacă nu aveți unul, cred în intuiția unei femei împlinite.

Bravo, Mariancik

pentru că îți stă foarte bine să fii dramaturg. Arăți mai ceva ca studentele noastre chinuite, asta pentru că ele încă nu știu cum să îmbini și să faci atâtea într-o zi. Pentru că rămâi modestă, așa cum te-am văzut prima dată. Așa cum îmi place să fie un om de creație..

P.S. Tot ieri am avut o lectură aproape cinematografică. Înaite derulau filme mute, iar noi am vizionat unul auditiv. Cu geamul „aprins”, dat la postul CDC-ului, cu Steluța Lupan în rolul prezentatoarei. Cine zice că e rău să stai mult la televizor n-a fost să vadă al nostru. Ecran 3D, culori 100% reale, sunetul care-ți crează prezența directă. Un cinematograf teatral ori un teatru cinematic cu ceaiuri și autografe la geam.

Oksancik Uragancik

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s