Academia de Artă Teatrală BRATISLAVA, SLOVACIA

Vineri, 11 aprilie, 2014

19.00 – Teatrul Eugène Ionesco

Janosik? Janosik! Janosik… de Jozef Mokos, Academia de Arte Dramatice din Bratislava, Slovacia 

Academia de Artă Teatrală din Bratislava, fondată în anul 1949, este cea mai apreciată instituție educativă, artistică şi de cercetare ştiinţifică în domeniul teatrului din Republica Slovacă.

Academia pregăteşte viitori profesioniști,  teoreticieni şi critici în următoarele domeniile: teatru, muzică, radio, televiziune şi film. Personalul didactic se constituie din artişti renumiţi şi teoreticieni autohtoni. În cadrul acestei instituţii superioare de învăţământ, activează trei facultăţi: Facultatea de Muzică şi Dans, Facultatea de Teatru, Facultatea de Film şi Televiziune.

Din anul 1977, Facultatea de Teatru  este organizatorul celui mai mare festival internaţional al şcolilor de teatru din Europa,  „Proiectul  Istropolitana”. Obiectivul principal al festivalului constă în descoperirea şi promovarea diferitor abordări  teatrale, ce aparţin tinerilor creatori de teatru. Lucrările selectate şi incluse în programul festivalului reprezintă cele mai valoroase realizări ale şcolilor de teatru din întreaga lume.  Pe parcurs, la festivalul respectiv  au participat aproximativ 100 de şcoli de teatru.

 

JANOSIK? JANOSIK! JANOSIK…

                                                            de Joseph Mokosh

Regie: Lukáš Pavlikovský

Dramaturgie: Jan Homolka

Scenografie, costume și păpuși: Mária Stanko, Ivana Macková

Muzică: Milan Spodniak

Productie: Ľudmila Kružliaková, Denis Farkaš

Distribuție: Martin Kollár, Lýdia Petrušová, Mirka Čanecká, Lucia Pohronská, Lenka Švolíková, Klára Jediná, Peter Tilajčík, Jan Homolka, Milan Spodniak

Spectacolul Jánošík? Jánošík! Jánošík.., al cărui regizor este Lukáš Pavlikovský, îl are ca protagonist pe Juraj Jánošík, o personalitate ilustră şi totodată complexă din istoria Slovaciei. Sunt evocate mai multe momente din viaţa acestuia, începând cu naşterea lui şi terminând cu moartea. Personajul nu apare într-o alură de legendă, ci, mai degrabă, în ipostaza omului obişnuit, cu spiritul dreptăţii, care cerşeşte, iubeşte, este dat în urmărire şi, în final, este trădat de mamă-sa.

Durata spectacolului: 1h 30 min

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s