UNATC I.L. Caragiale

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale

 BUCUREȘTI, ROMĂNIA

Prima facultate de teatru și-a început activitatea la Bucureşti în 1834, în cadrul Şcolii Filarmonice. În anul 1948 este înființată Facultatea de Regie din cadrul Institutului de Artă, care a reunit, timp de doi ani (1948-1950) întreg învăţământul artistic din Bucureşti. În 1950 se înfiinţează Institutul de Artă Cinematografică şi Institutul de Teatru I.L.Caragiale. În 1954, cele două institute se unesc în Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L.Caragiale, care va funcţiona până în 1990, când se transformă în Academia de Teatru şi Film (A.T.F.) – unica şcoală de tradiţie în domeniul teatrului si filmului din România, cu rang universitar, recunoscută pe plan internaţional. Din 1990, A.T.F. se află într-un continuu proces de reformă, care a dus la apariția unor noi secţii şi specializări: Comunicare audiovizuală şi multimedia-sunet, Montaj (în cadrul Facultăţii de Film), Actorie, păpuşi şi marionete, Coregrafie, Scenografie (în cadrul Facultăţii de Teatru).

Pe parcurs, a crescut cifra de şcolarizare, au fost perfecţionate şi diversificate planurile de învățământ și programele de studii.

Din anul 1998, Academia de Teatru şi Film devine Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, iar din 2001 – Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.

 

 COPILUL ÎNGROPAT

de Sam Shepard 

Copilul-îngropat-Sam-Shepard

Regie: Teodora Petre

Scenografie: Raluca Alexandrescu

Muzică:

Benny Goodman – Oh, baby !

Benny Goodman – Goody goody

Stairway to Heaven on Harp

Roluri și interpreţi:

Dodge:                        Daniel Drăgan

Halie:                         Anamaria Olaș

Tilden:                       Alex Konyar

Eranio Petrușka:       Bradley           

Vince:                        Liviu Popa

Shelly:                       Theodora Popa

Dewis:                        Mihnea Nicolau

 

Pentru Vince, buncii lui reprezintă una dintre cele mai calde amintiri. Cei doi bătrâni l-au făcut întotdeauna să se simtă ,,ca acasă” în lungile perioade pe care le-a petrecut alături de ei, în copilărie. Cu toate acestea, vizita pe care hotărăște să le-o facă împreună cu prietena sa, Shelly, nu le trezește acestora nici un fel de amintire, nici măcar tatălui său. Pentru ei, el nu este acum mai mult decât un străin neînțeles, dar tolerat. Într-o fracțiune de secundă, ceea ce trebuia să fie o dulce revedere se transformă într-o criză disperată de identitate pentru tânărul nepot.

 

Durata spectacolului: 1h 40 min ( cu pauză)

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s