Classfest 2014

class

Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru și Film ClassFest, ediţia a IV-a
În perioada 11-17 aprilie, 2014, Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice organizează cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru și Film ClassFest – o acţiune artistică internaţională unică pentru studenţii şi tinerii din Republica Moldova, menită să promoveze valorile artei contemporane, să menţină şi să dezvolte dialogul intercultural, schimbul de experienţă între şcolile de teatru și film din Republica Moldova, România, Rusia, Georgia, Ucraina, Slovacia, Germania și Polonia, să susțină tinerii artiști oferindu-le posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producţii.
Acest eveniment cultural şi educaţional transfrontalier nu este un festival competitiv, ci unul destinat întâlnirilor, laboratoarelor de creație, atelierelor, discuțiilor asupra spectacolelor, activităţi care vor încuraja colaborările, vor crea relații între studenți, profesori și universități.
Programul Festivalului denotă o creștere a interesului tinerilor artiști pentru textele contemporane universale – Urâtul de Marius von Mayenburg; Polska de Agata Maszkiewicz; Dacă te naşti luni, probabil, vei muri într-o vineri, de George Ştefan; The Ilusion Lesson, de Matei Vișniec; Little Friday după Katalin Thuroczy; etc.
Astfel, în decursul celor șapte zile festivaliere, spectatorii vor putea viziona spectacole foarte diverse ca gen, estetică și formă, prezentate de studenți de la următoarele instituţii de învăţământ: Institutul de Artă Teatrală B. Sciukin, Moscova, Rusia; Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografie I. L. Caragiale, Bucureşti, România; Universitatea de Teatru și Cinematografie Şota Rustaveli, Tbilisi, Georgia; Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Chișinău, Republica Moldova; Universitatea Dunărea de Jos, Galați, România; Universitatea de Arte din Tîrgu-Mureş, România; Universitatea de Arte George Enescu, Iaşi, România; Universitatea de Stat de Teatru, Film şi TV Karpenko-Karii, Kiev, Ucraina; Academia de Arte Dramatice din Bratislava, Slovacia.
Conform tradiţiei, anul acesta îi vom avea ca invitați speciali pe artiştii de la Art Stations Foundation, Poznań, Polonia ( spectaolele Polska de Agata Maszkiewicz , Moartea 24 de cadre pe secundă sau fă-mi așa ca într-un film adevarat – coregrafia derulată, pe capitole de Agata Siniarska) și pe profesorii Universității de Arte George Enescu din Iaşi, România, care vor juca în spectacolul The Ilusion Lesson, de Matei Vișniec. De asemenea pentru prima data, la cea de-a IV-a ediție, se vor organiza discuții și dezbateri pe maginea spectacolelor respective.
Un alt eveniment important pentru Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice va fi acordarea titlului de Doctor Honoris Causa actorului, regizorului și profesorului Mihai Malaimare. Totodată, studenții vor avea ocazia să participe la atelierul De la masca neutră la masca larvară: primii paşi în constituirea unui personaj și la lucrările conferinței științifice Actorul și masca în teatrul contemporan, ambele activităţi fiind coordonate de Mihai Malaimare.
Spectatorii de toate vârstele sunt aşteptaţi la Teatrul Dramatic Rus de Stat A.P.Cehov, la Teatrul Republican Luceafărul, la Teatrul Republican de Păpuşi Licurici, la Teatrul Naţional Mihai Eminescu, la Teatrul de Revistă Ginta Latină, la Teatrul Eugene Ionesco, precum şi la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, unde vor mai putea asculta și recitaluri muzicale ale studenţilor Facultăţii de Artă Instrumentală, Compoziţie şi Muzicologie sau vor putea viziona vernisaje şi expoziţii de fotografie şi scenografie, realizate de studenţi.
În cadrul Festivalului ClassFest, pentru a doua oară, își vor prezenta lucrările cele mai bune şcoli de film din Slovacia, Germania, Belarus, Polonia, Cehia, Ucraina, Armenia, România, Italia, Georgia, Portugalia și, desigur, studenții de la Catedra Multimedia din cadrul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Moldova. Menționăm că multe dintre filmele acestor şcoli au obţinut premii importante la festivalurile naţionale şi internaţionale de film.

VĂ AȘTEPTĂM!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s